Om Åmåsängsgården

Slider-stugby

Åmåsängs­gården

År 1957 köptes ett markområde i Åmåsäng på cirka 13000 kvm av  Fridhemskyrkan, Mora Missionsförsamling. Följande år revs missionshuset i Noret i Mora och virket lades upp på tomten i Åmåsäng. År 1964 beslutade församlingen att bygga ett sommarhem i Åmåsäng och 1968 invigdes gården. Den bestod då av Storstugan, Loftet och en förrådsbyggnad. Syftet med gården var att ge församlingen en möjlighet att bedriva verksamhet under sommaren och att ge ungdomarna en samlingspunkt för olika akvititeter.

För att ha möjlighet att ta emot fler turister och större läger beslutade man några år senare att bygga ut gården för att erhålla fler sängplatser. Tre hus inköptes från Orsa och Yrvaden och de flyttades till Åmåsäng i början av 1970-talet, det var Lillstugan, Storstugan och Parstugan (som numera heter Kullan och Masen). Församlingen köpte in dessa hus på autkion av Kånåhols-Anna Larsson. Därigenom utökades antalet bäddar från 17 till 36 st. Dagny Svensson  donerade stuga Stintan (från  år 1758) och denna gjordes iordning till scoutstuga.

Åmåsängsgården såldes år 2000 till  en privatperson som i liten skala hade uthyrning sommartid och under Vasaloppet.

År 2007 köpte Peter och Christine Åmåsängsgården och sedan dess har gården  utökats mer och mer för varje år. Idag drivs det som ett familjeföretag då även parets barn arbetar på gården.  År 2010 köpte paret granntomten som var 3000 kvm som till stor del bestod av skog och sly. Det rensades rejält och satsades stort genom att bygga upp 14 nya stugor upp och ett stort fint helkaklat modernt servicehus med duschar, toaletter, latrintömning mm. Restaurangkök & en stor restaurang /konferenslokal byggdes till och även ett stort härligt  restaurangtält med utebar och plats för cirka 90 pers på stora terassen för sommarsäsongen.

Alla skall känna sig varmt välkomna till Åmåsängsgården. Här skall man kunna koppla av, njuta och känna sig som hemma i denna lugna fina miljö på en av Dalarnas allra vackraste platser.

restaurangtaltet

Restaurangen i hög-& lågsäsong

Under högsäsong är vår restaurang öppen 17.00-22.00 i stora härliga tältet på terassen med stenugnsbakade pizzor & A la Carte och vi serverar även frukost men detta måste förbokas, 135 kr/pers. Under lågsäsong öppnar vi naturligtvis upp vid efterfrågan om större sällskap, jubileum & konferenser mm. Maila info@moralife.com för offert eller ring 0250-13342 för bordsbokningar i restaurangen.

Readmore2

Boka konferens, middagar & konferenser på Åmåsängsgården

Hos oss kan vi skräddarsy er konferens, och även konferenspaket med boende, lunch, middag.

Maila info@moralife.com med förfrågningar och offerter.

Readmore2
IMG_4040

C Smycken

För mig har det alltid varit en stor passion att skapa, jag älskar att arbeta med mina händer och…

Readmore2