Slider-stugby

Åmåsängsgården

År 1957 köptes ett markområde i Åmåsäng på cirka 13000 kvm av  Fridhemskyrkan, Mora Missionsförsamling. Följande år revs missionshuset i Noret i Mora och virket lades upp på tomten i Åmåsäng. År 1964 beslutade församlingen att bygga ett sommarhem i Åmåsäng och 1968 invigdes gården. Den bestod då av Storstugan, Loftet och en förrådsbyggnad. Syftet med gården var att ge församlingen en möjlighet att bedriva verksamhet under sommaren och att ge ungdomarna en samlingspunkt för olika akvititeter.

För att ha möjlighet att ta emot fler turister och större läger beslutade man några år senare att bygga ut gården för att erhålla fler sängplatser. Tre hus inköptes från Orsa och Yrvaden och de flyttades till Åmåsäng i början av 1970-talet, det var Lillstugan, Storstugan och Parstugan (som numera heter Kullan och Masen). Församlingen köpte in dessa hus på autkion av Kånåhols-Anna Larsson. Därigenom utökades antalet bäddar från 17 till 36 st. Dagny Svensson  donerade stuga Stintan (från  år 1758) och denna gjordes iordning till scoutstuga.

Åmåsängsgården såldes år 2000 till Bo-Göran Halvarsson som fortsatte verksamheten med uthyrning sommartid och under Vasaloppet.

År 2007 köpte Peter och Christine Åmåsängsgården och sedan dess har gården  utökats mer och mer för varje år. Idag drivs det som ett familjeföretag och barnen Molly och Oliver jobbar även dem på gården. I början drevs verksamheten av Peters föräldrar, Lisbeth och Göran eftersom Peter och Christine fortfarande bodde och arbetade i Skåne. År 2010 köpte paret granntomten som var 3000 kvm. Här byggdes 14 nya stugor upp och ett stort fint servicehus med duschar, toaletter, latrintömning mm. År 2013 flyttade familjen upp till Mora för att driva gården på heltid. Sommaren 2015 byggdes ett stort trädäck och ett restaurangtält  restes upp, där det har varit grillkvällar med livemusik hela sommaren.

Alla skall känna sig varmt välkomna till Åmåsängsgården. Här skall man kunna koppla av, njuta och känna sig som hemma i denna lugna fina miljö på en av Dalarnas allra vackraste platser.

restaurangtaltet

Kiosk och Restaurang

Vi serverar frukost, lunch och middag, samt enklare rätter att avnjutas inne i restaurangen…

Boka hela Åmåsängsgården

På Åmåsängsgården kan man boka sin fest, jubileum, bröllop, företagsevent, mm och även…

IMG_4040

C Smycken

För mig har det alltid varit en stor passion att skapa, jag älskar att arbeta med mina händer och…