Dalhalla

Boendetyp
Sevärdheter, Sommar
Om boendet

Kombinera Dalhalla med boende på Åmåsängsgården.
Draggängarna, ett nedlagt kalkbrott mitt i skogen utanför Rättvik, har på dryga tio år blivit en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i världen.

Den första provkonserten genomfördes sommaren 1993 inför en specialinbjuden publik, press och TV på sammanlagt 300 personer. De senaste tre åren har det totala besökarantalet uppgått till över 100 0000 per säsong! Kombinationen av en dramatisk, unik miljö och program på hög konstnärlig nivå, ger besökaren en minnesvärd upplevelse utöver det vanliga.

Dalhalla erbjuder 30 – 35 evenemang varje sommar, från juni till september, och säsongsprogrammet innehåller både operaföreställningar och shower/konserter inom många olika musikstilar..

2006 slog Dalhalla rekord med drygt 120 000 besökare, varav 108 000 konsertbesökare och 13 000 besökare på dagliga visningar.

Fakta

Kalkbrottets mått: 400m x 175m x 55m.
Sjön är i snitt ca 2,2m djup och får sin smaragdgröna färg från alger som trivs i kalkrikt vatten.  Vattennivån stiger med ca 15cm per vecka genom grund- och regnvatten och vatten måste pumpas upp och ledas bort regelbundet.

Läs mer på. www.dalhalla.se